Markt analyse

Waarom een marktanalyse?

Met een marktanalyse ga je op onderzoek uit naar de markt waarin je actief bent. Je kijkt hierbij onder andere naar de concurrentie, beweging en mogelijkheden in de markt.

Concurrentie is overal en je zult wel meer belemmeringen tegen komen onderweg naar meer succes. Maar met de juiste online marketing kun jij jezelf onderscheiden in de markt. En natuurlijk ook meer verkeer krijgen naar je website, webshop en sociale media.

Een marktanalyse is essentieel om de juiste strategie te bepalen. Het geeft je inzicht van wat de behoeften zijn van je doelgroep. En je kan de potentie van je producten en diensten nauwkeuriger inschatten.

De SWOT-analyse (sterkte-zwakteanalyse) speelt hierbij een grote rol:

  • Strengths; wat zijn je sterkten? En ben je onderscheidend genoeg?
  • Weaknesses; wat zijn je zwakten? En hoe kan je hier verbeteren?
  • Opportunities; waar liggen je kansen? En hoe ga je die benutten?
  • Threats; wat is de concurrentie? En welke gevaren zijn er?

Interesse in zo’n marktanalyse om uit te vinden waar je kansen liggen en hoe je die optimaal kunt benutten? Neem contact met ons op, dan gaan we samen een koers uitzetten voor jouw onderneming.

 

Meten is weten

Zodra je website, webshop en sociale media je doelgroep bereiken, dan is het wel belangrijk dat dit zo blijft. Het is realistisch dat het gedrag en de behoeften van je doelgroep in de loop der tijd veranderen.

Om ervoor te zorgen dat je altijd up-to-date blijft, meten we met Google Analytics de bezoekersstromen en verkeersbronnen van je website of webshop. En welk gedrag de bezoekers vertonen. Ook werkt Google Analytics probleemoplossend, want je krijgt te zien waar bezoekers je website of webshop verlaten. Google Analytics gebruiken we verder ook standaard in ons mailings en andere marketing tools.

Het bereik van berichten kun je meten op sociale media zoals Facebook. Je krijgt hierbij ook een overzicht van wie je bereikt.

Kortom, meten is weten. Ben je benieuwd naar wie je bereikt online? En welk gedrag je bezoekers vertonen? Laat het ons weten, dan leer jij je doelgroep pas echt kennen.

 

vrouw aan t werken

Vraag vrijblijvend een offerte of adviesgesprek aan:

13 + 8 =

Interessant:

pijl klein
Ga naar

Ga naar

Ga naar

Ga naar

Ga naar

Ga naar

Share This