Hosting & Onderhoud

Wist je al dat je bij Before Sales ook je website kunt laten hosten en onderhouden? Wellicht heb je al een pakket bij ons afgenomen. Ben je benieuwd naar wat hosting en onderhoud precies inhouden bij Before Sales? Of ben je op zoek naar de uitleg voor technische termen uit de offerte of op de factuur? In dit artikel leggen wij dit aan je uit.

Hosting

  • Bereikbaarheid – een van de grote voordelen van je hosting onderbrengen bij Before Sales is de bereikbaarheid. Dit schiet bij grotere (en misschien goedkopere) partijen wel eens tekort. Naast dat wij van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 telefonisch bereikbaar zijn op 0418 51 99 95, monitoren wij de server 24/7 om problemen met de server direct op te lossen wanneer deze zich voordoen. Jouw website online houden, heeft onze prioriteit!
  • SSL-Certificaat – dit staat heel fancy bij de productomschrijving van onze hosting, maar wat houdt het eigenlijk in? SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit betekent dat er een encryptielaag tussen de server en een internetbrowser geplaatst wordt. Op deze manier voorkom je dat vertrouwelijke gegevens onderschept worden, door bijvoorbeeld cybercriminelen die uit zijn op gegevens van jouw bezoekers. Voor veel websites is een SSL-certificaat zelfs verplicht omdat zij persoonsgegevens opvragen en verwerken. Vraag jij in een contactformulier om een naam? Dit is al een persoonsgegeven! Het hebben van een SSL-certificaat telt ook mee in de SEO-ranking van Google. Het komt erop neer dat een SSL-certificaat dus noodzakelijk, verplicht, en voordelig is. De server waar wij de webshops en websites van onze klanten op hosten is beveiligd met een goed SSL-certificaat.
  • Back-up – het kan altijd gebeuren dat er ergens iets misgaat met een wijziging aan de webapplicatie of aan een instelling, en dat daardoor de applicatie niet meer bereikbaar is of niet goed meer werkt. Daarom wordt er van de gehele website of webshop een back-up gemaakt. De frequentie waarop er een back-up gemaakt wordt, is afhankelijk van welk hosting pakket je bij ons afneemt, maar dit gebeurt minstens één keer per maand. Mocht er dan toch iets misgaan, dan kan er altijd een versie teruggezet worden die niet ouder is dan een maand geleden. Als wij grote wijzigingen aan een website doorvoeren wordt er altijd van tevoren een back-up gemaakt.
  • Disc space – dit is de hoeveelheid ruimte die jouw website, webshop of webapplicatie inneemt op de server. Wordt dit groter dan de ruimte die daarvoor gereserveerd is, of gaat er meer data dan begroot door de kabels, dan wordt je website trager. Wij zorgen dat je altijd genoeg ruimte hebt en spelen in op de verwachte hoeveelheid data. Mocht het nodig zijn kunnen we dit ophogen.
  • Firewall – een firewall is net als een SSL-certificaat een laagje tussen de server en de internetbrowser. De firewall controleert het inkomende en uitgaande verkeer en bepaalt wat er toegestaan of geblokkeerd wordt. Dit gebeurt aan de hand van een aantal opgestelde veiligheidsregels. Er zijn veel verschillende firewalls en wij hebben voor ons gebruik de meest effectieve geïnstalleerd. Zo ben je verzekerd van veiligheid.

Onderhoud

Naast hosting bieden wij ook onderhoud aan jouw website aan. Dit houdt in dat de plug-ins en het content management systeem up to date gehouden worden. Als updates niet geïnstalleerd worden loop je namelijk het risico dat dingen niet meer werken.

Pakketten

Wij hebben onze hosting onderverdeeld in drie verschillende pakketten, afhankelijk van de grootte van jouw website of webshop. Ook zit er verschil in onderhoud van een website of webshop.

Heb je interesse om de hosting voor jouw website, webshop of webapplicatie bij ons onder te brengen? Neem dan contact met ons op voor een offerte.

Wil je meer weten over hosting, en zorgeloos online zijn? Kijk eens op de website van SIDN.

Meer blogberichten

Een datadashboard: hét verschil tussen volgen en leiden
Iemand achter een videocamera om een video te maken voor op je website.

12 juli 2023Informatie

Video op je website
Dark mode beeld van code in de kleuren van het logo van Before Sales, ter illustratie van de blogpost Veilig en Verantwoord Online

28 april 2023Over Before Sales

Veilig en verantwoord online