Kan ik een koppeling maken tussen SAP Business One en mijn CMS?

Veel gebruikers van SAP Business One vragen zich af of er een koppeling gemaakt kan worden tussen hun ERP-programma en hun CMS. Als jij zo’n gebruiker bent kan ik je meteen verblijden met het antwoord: ja, dat kan! In dit blog geef ik een kleine introductie van SAP Business One voor wie dit enterprise resource planning programma nog niet kennen, waar je dit ERP-programma allemaal aan zou kunnen koppelen en hoe Before Sales dit graag voor jou zou willen doen.

SAP Business One

SAP richt zich erop dat organisaties meer controle krijgen over hun bedrijfsvoering. Business One is speciaal ontworpen voor kleine ondernemingen in het MKB. Het is erop gericht om met het bedrijf mee te groeien, verbindt bedrijfsprocessen met elkaar en levert inzichten in onder andere:

  • Financieel. SAP voert boekhoudkundige processen automatisch uit, beheert cashflow, controleert budgetten, verwerkt transacties van verschillende betalingsmethoden en draait rapportages uit.
  • Sales. SAP beheert de gehele lifecycle van het salesproces, houdt kansen bij, analyseert en beheert marketingactiviteiten, bewaart klantgegevens op één plaats, maakt het opstellen van serviceovereenkomsten efficiënt, draait ook hier rapporten uit en maakt alle gegevens inzichtelijk op elk gewenst mobiel apparaat.
  • Inkoop. SAP centraliseert inkoopprocessen, synchroniseert voorraadniveaus en controleert de volledige cyclus van bestelling tot betaling.

Dit was een kleine greep uit alle mogelijkheden die SAP Business One het midden- en kleinbedrijf kan bieden. Het is schaalbaar, geïntegreerd, geautomatiseerd, biedt rapportage- en analysefuncties en heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface. Het programma biedt verder nog branchespecifieke mogelijkheden en biedt vooral heel veel inzichten in de processen van bedrijfsvoering.

Koppeling

Als bedrijf heb jij al jouw processen graag goed op orde. Hier heb je bepaalde werkwijzen voor en je hebt de juiste programma’s aangeschaft. Allereerst heb je voor jouw online bedrijfsvoering het juiste content management systeem uitgezocht. Als ERP-programma gebruik je SAP Business One. Over zowel je CMS als SAP ben je erg tevreden. Alleen… Ze communiceren niet met elkaar. Kan dat niet anders?

Dat kan zeker! Of dit nou een WooCommerce of Shopify webshop is, een Magento 2 klantenportaal of een Laravel applicatie, wij kunnen de koppeling voor je maken tussen SAP Business One en jouw klantsysteem. Zo’n koppeling is een kleine investering die veel voordelen biedt.

Als de systemen niet aan elkaar gekoppeld zijn, moeten de gegevens handmatig door iemand overgezet worden. Dit kost tijd, is foutgevoelig en is vaak geen gestroomlijnd proces. Met een koppeling wordt dit proces volledig geautomatiseerd. Je voelt hem al aankomen: dit kost veel minder tijd, in ieder geval geen handmatige arbeid meer, is minder foutgevoelig en de flow bestaat nu uit digitaal gestroomde lijnen van data.

De koppeling maken we aan de hand van een REST API. Dit is een manier om computers en programma’s met elkaar te laten praten over het internet. Het stelt verschillende systemen in staat om met elkaar te communiceren, ongeacht welke programmeertaal, welk platform of welke database er wordt gebruikt. Het is een gestandaardiseerde manier van communiceren en daarom makkelijk te begrijpen en gebruiken voor onze developers. Bij Before Sales zijn we specialisten in online groei, maar wij hebben ons de afgelopen jaren ook gespecialiseerd in het koppelen van programma’s door middel van REST API’s.

Before Sales helpt jouw organisatie dus graag met deze koppeling tussen SAP Business One en jouw andere klantsysteem. Voor een vaste prijs, in een gestroomlijnd proces en een geruisloze implementatie. Dit betekent dus geen gedoe: voor jou niet en voor je klanten niet. Heb jij interesse om door ons een koppeling te laten maken? Neem dan contact met ons op.

Tekst: Anoek de Lange

Social media visual van Before Sales voor een API koppeling met SAP Business One

Meer blogberichten

Een datadashboard: hét verschil tussen volgen en leiden
Iemand achter een videocamera om een video te maken voor op je website.

12 juli 2023Informatie

Video op je website
Dark mode beeld van code in de kleuren van het logo van Before Sales, ter illustratie van de blogpost Veilig en Verantwoord Online

28 april 2023Over Before Sales

Veilig en verantwoord online