Websites met een doel

Websitedoel

Hoe is het met de aanwezigheid van jouw bedrijf online? Scoort je website als een malle of ben je toe aan een nieuwe of vernieuwde website? Je website speelt een belangrijke rol in het keuzeproces van je doelgroep. Bij Before Sales bouwen we goed doordachte websites en dat begint bij ons met het vaststellen van het doel. Dat vraagt lef van onze klanten, want er moeten keuzes gemaakt worden om zo concreet doelen te bereiken. We vertellen er hier meer over.

Een website moet passen als een op maat gemaakte jas. Dat betekent dat wij niet zomaar aan de slag gaan. Voor ons zit de magie in het gesprek. Iedere website die wij bouwen begint met een 1-op-1-gesprek en een vragenlijst. We gaan dan uitgebreid in op:

 • Je bedrijf
 • De doelgroep
 • Het doel van de website
 • Look and feel
 • Inhoud en interactie
 • Techniek
 • Vindbaarheid
 • Onderhoud
 • Promotie

Op die manier weten wij wat je wensen, ideeën en verwachtingen zijn en kunnen we je adviseren om iets wel, niet of anders te doen. Uiteindelijk komen we samen tot doel(en). Op basis van die informatie maken we een krachtig internetprojectplan op maat. Voor kleine websites is dat vaak een compleet plan. Grote projecten plannen we stapsgewijs, op die manier houden we overzicht en dat maakt het doorontwikkelen makkelijker en efficiënter.

Doel van de website

Een website kan heel veel verschillende doelen hebben, dus we vragen je niet voor niets het hemd van het lijf. Als wij precies weten welk doel jij voor ogen hebt, is dat voor ons het start- en het eindpunt. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het komt erop neer dat we dan terug kunnen redeneren om te kijken wat er nodig is en hoeveel tijd het gaat kosten om het doel te bereiken. Zijn er meer doelen, dan kijken we hoe we die gaan combineren. We maken het wat concreter met voorbeelden van doelen.

 • Hoog in Google komen

Niemand kent exact de algoritmen van Google, maar we weten wel dat bijvoorbeeld snelheid en een responsive design (website past zich aan de grootte van een scherm aan) voordelen opleveren. Wij bouwen een website die technisch goed in elkaar zit, waardoor die hoog scoort in de ranking.

 • Ontlasten binnendienst

Wordt je binnendienst horendol van de telefoontjes over lopende orders? Dat kun je heel makkelijk oplossen door op de website te zorgen voor een geautomatiseerde informatievoorziening, zoals bijvoorbeeld een volgsysteem (track & trace). Wij hebben de kennis om dat soort processen te stroomlijnen.

 • Productverkoop

Als jij je producten online wilt verkopen bouwen wij een overzichtelijke webshop, van heel eenvoudig met een login- en betaalfunctie tot supergeavanceerd met complete order- en betaalsystemen.

 • Leadgenerator

Het woord leadgenerator klinkt misschien ambitieus, maar ieder bedrijf heeft nieuwe klanten nodig. Wij hebben de kennis en de knowhow om van jouw website een leadgenerator te maken. Dat kan bijvoorbeeld door bezoekers van de website in ruil voor hun e-mailadres nuttige informatie te geven die ze ondersteunt in hun klantreis (customer journey).

 • Verbeteren customer journey

De klantreis omvat alle contactmomenten met je (potentiële) klanten. Je website is een belangrijke factor in die klantreis, van de landingspagina’s waarop bezoekers binnenkomen, teksten en afbeeldingen tot technische snufjes, alles doet ertoe. Wij bouwen of verbeteren je website zodat die aansluit op je merkverhaal om je doelgroep op die manier een aangename reis te bezorgen.

 • Je website als visitekaartje

Je wilt wel online aanwezig zijn, maar zonder toeters en bellen. Wij bouwen een website die bijdraagt aan je online vindbaarheid.

 • E-learningsysteem

Denk je eens in wat een tijdwinst het oplevert als bijvoorbeeld nieuwe medewerkers het bedrijf en de processen leren kennen door middel van een e-learning.

 • Intranet binnen je bedrijf

Door middel van een interne website eenvoudig medewerkers informeren. Een dergelijk systeem is geheel naar wens in te delen. Zo kun je ervoor kiezen om iedereen toegang te geven tot alle informatie of om dit per functieniveau te regelen.

Mooie, functionele én doeltreffende website

Dus of het nu gaat om het vergroten van je klantenkring, herkenbaarheid creëren of het voorblijven van de concurrentie, wij bouwen een website die aansluit op jouw doel(en). Dit doen we in actuele en gangbare systemen zoals WordPress, Magento 2 en Laravel. De vele mogelijkheden bieden veel flexibiliteit zodat het later toevoegen van nieuwe functies heel eenvoudig is. Wij denken en doen graag met je mee. Wil je meer weten over de mogelijkheden? We vertellen het je graag, bel 0418 51 99 95 of stuur een mail.

Tekst: Annette Cost, TekstGevoel

Meer blogberichten

Een datadashboard: hét verschil tussen volgen en leiden
Iemand achter een videocamera om een video te maken voor op je website.

12 juli 2023Informatie

Video op je website
Dark mode beeld van code in de kleuren van het logo van Before Sales, ter illustratie van de blogpost Veilig en Verantwoord Online

28 april 2023Over Before Sales

Veilig en verantwoord online