Wij werken met Laravel

Bij Before Sales zijn we onder andere gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van websites en webshops. Laravel is daarbij voor ons onmisbaar. Het is dé applicatie waarmee wij online-maatwerkoplossingen kunnen leveren, van eenvoudig tot heel gecompliceerd.

Iedere website en -shop begint met een applicatie waarmee die wordt gemaakt. Laravel is er daar één van en die biedt onze developers eigenlijk onbegrensde mogelijkheden. Het is een open source framework. Open source wil zeggen dat iedereen het zonder inschrijven of betaling kan gebruiken. Met een framework wordt de basis bedoeld waarop een website of -shop draait. Het heeft als doel om onderdelen te automatiseren die vaak voorkomen op een site of in een shop.

Voordelen van Laravel

Natuurlijk moet een website of -shop er mooi uitzien, maar het is eigenlijk belangrijker dat deze goed functioneert en snel laadt. Daar zorgt Laravel voor en er zijn meer voordelen.

 • Door gebruik te maken van het framework van Laravel hoeven we niet iedere keer zelf een oplossing te ontwikkelen, voor bijvoorbeeld een geavanceerd inlog- of beheersysteem.
 • Door middel van API’s (application programming interface) is het ook mogelijk om eenvoudig koppelingen te maken met bijvoorbeeld webshops die in Magento zijn gemaakt, maar ook met andere applicaties zoals boekhoud- en factuurprogramma’s, agendafuncties en complexe rekenmodules.
 • Het framework kent veel functionaliteiten waardoor onze developers zowel eenvoudige als gecompliceerde applicaties kunnen bouwen.
 • Waar plug-ins (aanvullingen op bestaande computerprogramma’s) in bijvoorbeeld WordPress vaak net niet voldoen, biedt Laravel de mogelijkheid om een precies passende oplossing te maken.
 • Met Laravel kunnen we ervoor zorgen dat de voorkant er mooi uitziet en dat het aan de achterkant allemaal soepel en snel werkt.
 • Beheerders kunnen via een dashboard resultaten van de website en -shop monitoren.

Om je een idee te geven wat er allemaal kan, delen we hier een paar cases.

Wat maakten we met Laravel?

We zoomen in op Jachthuren. We maakten een website in WordPress (jachthuren.nl). Voor het boeken via de website was er een WordPressplug-in die niet aan de wensen voldeed.

 • We ontwikkelden een applicatie op maat in Laravel (Reserveren.jachthuren.nl) met een database en een agendafunctie. Omdat Jachthuren ook boekingen krijgt via een scheepswerf in Frankrijk, koppelden we de agendafunctie met de boekingsplug-in van de werf en hierdoor is de agenda altijd up-to-date.
 • We schreven een functie die een XML-file (bestand in computertaal) met alle beschikbare datums van de verschillende boten uitleest op internet.
 • We ontwierpen een duidelijk front-end voor de (potentiële) klanten.
 • We ontwikkelden een back-end (dashboard) waar Jachthuren op in kan loggen om zelf de reserveringen te zien en eventueel aan te passen.
 • Komende jaren kunnen we deze applicatie doorontwikkelen met bijvoorbeeld een prijscalculator of een eigen inlogdeel voor de klant, zodat deze zijn reservering kan inzien of eventueel de vaarinstructies en routes kan raadplegen.

Wat kan er nog meer met Laravel? Nou, dit bijvoorbeeld:

 • Voor een verpakkingsbedrijf ontwikkelden we een portal voor de servicemonteurs. Door middel van een app achter de website hebben zij bij iedere klus toegang tot actuele informatie over de diverse machines.
 • Voor een online-slagerij brachten we drie webshops die op Shopify draaien onder in één systeem zodat alle relevante gegevens, zoals orders en bezorgroutes, in een oogopslag zichtbaar zijn.

Kortom: kan niet, bestaat niet met Laravel. Wil je meer weten over de mogelijkheden, we vertellen het je graag, bel 0418 51 99 95 of stuur een mail.

Tekst: Annette Cost, TekstGevoel

Meer blogberichten

Een datadashboard: hét verschil tussen volgen en leiden
Iemand achter een videocamera om een video te maken voor op je website.

12 juli 2023Informatie

Video op je website
Dark mode beeld van code in de kleuren van het logo van Before Sales, ter illustratie van de blogpost Veilig en Verantwoord Online

28 april 2023Over Before Sales

Veilig en verantwoord online